Verkkokauppaan
Avainlippu
 
Get Adobe Flash player

Toimitusehdot

Tilaus- ja sopimusehdot


Voimassa 1.9.2011 alkaen
Messin.fi on huonekaluja myyvä Internet-kauppa. Messinillä on myös tehtaan yhteydessä oma myymälä. Asiakaspalvelu toimii puhelimitse 02 647 5777 ja sähköpostitse info(at)messin.fi sekä osoitteessa Lattomerentie 162, 28580 Pori.
Seuraavat sopimusehdot sisältävät Messin.fin ja sen asiakkaiden välisen kaupankäynnin säännöt ja ehdot. Sopimusehtoihin ja niiden noudattamiseen sovelletaan Suomen lakia.

1. Yleiset ehdot

1.1 Messin.fin tuotteiden tilaus tapahtuu aina Messin.fin sivustolla. Tuotteet maksetaan tilauksen jälkeen sähköpostiin toimitettavalla ennakkolaskulla tai tilauksen yhteydessä muulla valittavalla vaihtoehdolla. Valittavanasi ovat Nordean, Osuuspankin, Säästöpankin/ Paikallisosuuspankkien , Handelsbankenin, Tapiolan ja Sampo Pankin verkkomaksupalvelut. Voit maksaa ostoksesi myös erissä Checkoutin osamaksuvaihtoehdoilla: Joustoraha (luoton yläraja 1000 €) tai Everyday- ja Collector-osamaksuilla (luoton yläraja 2000 €).

1.2. Messin.fi pidättää oikeudet kaikkiin kuluttajakaupan lakien ja sääntöjen mukaisiin muutoksiin Internet-kaupassa ja kaupankäynnissä. Muutoksiin sisältyvät muun muassa sopimusehtojen sekä niiden osa-alueiden muutokset ja täydennykset, hintamuutokset, malliston muutokset, maksamiseen ja kuljetukseen liittyvät muutokset sekä Messin.fin sisäisten järjestelmien ja Messin.fin sivustoilla liikkumiseen ja asioimiseen liittyvät muutokset. Muutokset ovat voimassa aina siitä päivästä lukien, jolloin Messin.fi on ne sivustoillaan www.Messin.fi julkaissut.

2. Tilaus/sopimuksen tekeminen

2.1. Tilaus tapahtuu Messin.fin kauppaympäristössä. Tilaus tapahtuu aina asiakkaan toimesta Messin.fin tilaamiseen varatuilla sivuilla.


2.2. Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee ilmoittaa nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Sivuston tilauskaavakkeella näkyvät valmiina tilattavat tuotteet, niiden ominaisuudet ja hinnat sekä maininta maksutavasta. ja kotiinkuljetuksesta hintoineen.

2.3. Tilaaja on aina itse vastuussa tilaamiinsa tuotteisiin valitsemistaan ominaisuuksista. Hän on myös velvollinen tarkistamaan, että ne ovat halutunlaiset ennen tilauksen lähettämistä eteenpäin Messin.fin tilaussivuilta.

2.4. Tilauksen lähettäminen katsotaan molempia osapuolia sitovaksi sopimukseksi, eikä kumpikaan osapuoli voi sitä yksipuolisesti muuttaa. Molemmat osapuolet ovat sitoutuneet noudattamaan sopimushetkellä voimassa olleita tilaus- ja sopimusehtoja kaikilta osin. Tilauksen tehtyään asiakkaan on katsottu hyväksyneen tilaus- ja sopimusehdot, tuotteen ominaisuudet, voimassa olleet tarjoukset ja toimitusajat. Hänen katsotaan myös ymmärtäneen informaatiokuvakkeiden sisällön, esimerkiksi sen, että tuotteen väri voi luonnossa poiketa nettikaupan sivuilla esitellyistä värimalleista.

2.5. Messin.fin käsittelemästä ja hyväksymästä tilauksesta lähetetään asiakkaalle tilausvahvistus. Tilausvahvistus saapuu asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen heti tilauksen vahvistamisen jälkeen. Tilausvahvistus sisältää tilauksen numeron, Messin.fin yhteystiedot, asiakkaan tiedot, tuotteen pääominaisuudet, kuljetuksen ja tuotteiden hintatiedot, maksuehdot sekä maininnan takuusta, jos se ylittää kuluttajansuojalain mukaisen takuun.

2.6. Messin.fi on sitoutunut toimittamaan sopimuksen mukaisen tuotteen voimassa olleiden hintojen, ominaisuuksien ja tilausehtojen mukaisesti. Messin.fi on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle kuluttajansuojalain mukaisesti viipymättä, jos tuotteen ominaisuudet tai toimitusajat muuttuvat sivustoilla sopimushetkellä ilmoitetusta poikkeaviksi. Tällöin asiakkaalla on myös oikeus tuotteen vaihtamiseen tai tilauksen perumiseen.

3. Maksuehdot

3.1. Messin.fin sivuston tuotteet maksetaan ennakkolaskulla tai tilauksen yhteydessä muulla valittavalla vaihtoehdolla. Valittavanasi ovat Nordean, Osuuspankin, Säästöpankin/Paikallisosuuspankkien , Handelsbankenin, Tapiolan ja Sampo Pankin verkkomaksupalvelut. Voit maksaa ostoksesi myös erissä Checkoutin osamaksuvaihtoehdoilla: Joustoraha (luoton yläraja 1000 €) tai Everyday- ja Collector-osamaksuilla (luoton yläraja 2000 €).
Ennakkolasku toimitetaan sähköpostin liitetiedostona. Se sisältää Messin.fin pankkiyhteys- ja muut yhteystiedot, viitenumeron, tilausnumeron ja tehdyn tilauksen tiedot.

3.2. Ennakkolaskun voi maksaa netissä oman pankin maksupalvelun kautta. Sen voi myös käydä suorittamassa pankkiin. Ennakkolasku on maksettava viimeistään eräpäivänä, ellei asiakaspalvelun kanssa ole sovittu toisin. Kaikki ennakkolaskuun ja ennakkolaskun eräpäivään liittyvät muutokset täytyy ilmoittaa asiakaspalveluumme.

3.3. Tilauksen maksaminen on ehdoton edellytys tilattujen tuotteiden toimittamiselle.

3.4. Maksetut tilaukset siirtyvät jatkokäsiteltäviksi, kun tilauksen maksusuoritus näkyy tilillämme.
Tilaus peruuntuu, ellei maksu tapahdu 7 päivän kuluessa eräpäivästä.

3.5 Maksamisesta ei aiheudu asiakkaalle mitään lisäkuluja Messin.fin taholta. Maksun suorittamisen yhteydessä maksetaan ainoastaan tuotteet ja tuotteiden kotiinkuljetus.

3.6. Kun asiakas ostaa kerralla useamman kuin yhden tuotteen, saattavat saattavat tuotteet saapua useammassa erässä. Tuotteet maksetaan yhdellä kertaa ennen ensimmäistä toimitusta. Tuotteiden toimitusajat on sidottu Messin.fin sivustolla tuotteille ilmoitettuihin toimitusaikoihin. Toimitusaika on yleensä 7 - 14 päivää tilauksen saapumisesta. Asiakkaalle ilmoitetaan asiasta myös tilausvahvistuksessa.

4. Hinnat

4.1. Tuotteiden hinnat ovat voimassa siitä päivästä lukien, kun ne on julkaistu Messin.fin verkkosivustolla osoitteessa www.Messin.fi.

4.2. Hintoihin sisältyy kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

4.3. Tuotteiden hinnat sisältävät kuljetuksen Suomessa. Tuotteet voidaan myös noutaa suoraan tehtaalta. Peruskuljetushintamme sisältävät myös Ahvenanmaan kuljetukset sekä kuljetukset lauttaliikenteen takana oleviin paikkoihin.

4.4. Tuotteiden hinnat voivat muuttua tarjousten, kampanjoiden yms. niihin vaikuttavien asioiden johdosta. Jokainen tilaus käsitellään tilauksen tekemisen ajankohtana voimassa olleiden hintojen, toimitusaikojen, tuotteiden ominaisuuksien ja sopimusehtojen mukaisesti.

5. Toimitus/kuljetus

5.1. Messin.fi on sitoutunut toimittamaan tuotteet asiakkaalle mainittujen toimitusaikojen puitteissa. Messin.fi ei kuitenkaan vastaa sellaisista viivästyksistä, joihin Messin.fi ei ole osallinen eikä itse pysty vaikuttamaan, kuten esim. lakot ja vuosilomat.

5.2. Messin.fi on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle tuotteen saatavuuteen, toimitusaikoihin tai laatuun ja ominaisuuksiin liittyvistä muutoksista kuluttajansuojalain mukaisesti viivytyksettä ja viimeistään ennen tuotteessa mainitun toimitusajan päättymistä.

5.3. Tuotteiden kuljetuksen asiakkaalle hoitavat kuljetusliikkeet toimittavat tuotteet tilausajankohtana voimassa olleiden toimitusaikojen sisällä. Kuljetusliike ottaa ennen kuljetusta yhteyttä asiakkaaseen.

5.4. Kuljetus ei sisällä rahaliikennettä.

5.5. Kuluttajakaupan mukaisesti Messin.fi on vastuussa tuotteesta, jos se häviää tai rikkoutuu asiakkaalle toimitettaessa. Jos tuote vahingoittuu tai häviää, kun asiakas on palauttamassa sitä Messin.fi:hin, siitä on vastuussa asiakas tai kuljetusliike. Muista kuljetusvakuutus.

5.6. Tilaaja on velvollinen ilmoittamaan toimitusosoitteen tarkasti. Messin.fi ei vastaa minkäänlaisista seuraamuksista eikä kuluista, jos asiakas on ilmoittanut osoitetietonsa virheellisesti tai ei ole ilmoittanut muuttunutta toimitusosoitetta ajoissa tai ollenkaan. Siinä vaiheessa, kun kuljetuksen hoitava kuljetusliike on ottanut tuotteen kuljetettavakseen, ei osoitetietoja voi enää muuttaa.

5.7. Kuljetuksen aikana aiheutuu joskus pakkausten repeämisiä tai kolhiintumisia. Tuotteen luovutushetkellä asiakkaan tulee tarkastaa pakkausten ulkonäkö. Jos pakkauksessa on huomattava ulkoinen vahinko, asiakkaan on kuljettajan läsnä ollessa tarkistettava, onko ulkoinen vahinko aiheuttanut tuotteelle vauriota kyseiseen kohtaan. Vahingosta tulee tehdä maininta rahtikirjaan vahingon havaitsemisen yhteydessä. Tuotteen vauriosta on ilmoitettava välittömästi Messin.fin asiakaspalveluun mieluiten puhelimitse p. 02 647 5777. Ilmoituksen nopeudesta riippuu, miten nopeasti asiakas saa korvaavan tuotteen tai tuotteen osan vaurioituneen tilalle. Vaurioituneista osista on kuitenkin ilmoitettava ennen tuotteen kasaamista.

5.8. Mikäli asiakas on jo vastaanottanut tuotteen ja huomaa siinä edellä mainitun vahingon, on hänen viipymättä ilmoitettava asiasta Messin.fin asiakaspalveluun. Jos asiakas ei ole ilmoittanut edellä mainittua vahinkoa peruutusajan sisällä, vahinko saattaa koitua asiakkaan tappioksi. Messin.fi ei vastaa huolimattomasti ilmoittamatta jätetyistä virheistä tai vahingoista.

6. Henkilötiedot

6.1. Kirjattujen tilausten yhteydessä saadut asiakastiedot tallennetaan ainoastaan Messin.fin asiakasrekisteriä varten. Rekisteri on salainen ja ainoastaan Messin.fin asiakaspalvelukäytössä.

6.2. Messin.fi ei saa luovuttaa asiakastietoja eteenpäin ilman asiakkaan suostumusta. Asiakkaalla on oikeus pyytää Messin.fiä poistamaan henkilö- ja yhteystietonsa rekisteristä ilman erillistä syytä.

6.3. Messin.fi voi tarjota asiakkaalle mahdollisuutta saada tarjouskirjeitä ja muuta mainosmateriaalia sähköpostitse, mutta asiakkaalla on aina oikeus kieltäytyä sähköisestä ja muunlaisesta suoramarkkinoinnista.

7. Tilauksen peruuttaminen

7.1. Asiakkaalla on oikeus perua tekemänsä tilaus ennen kuin tuote on ehditty toimittaa. Sopimuksen peruutus voidaan tehdä puhelimitse numerolla 02 647 5777 tai sähköpostitse. Sähköpostitse peruutusilmoitus tehdään lähettämällä tilausvahvistus lisättynä peruutusmaininnalla tai itse laadittu ilmoitus peruutuksesta osoitteeseen info(at)Messin.fi. Peruutusilmoituksen tulee sisältää tehdyn tilauksen tilausnumero ja asiakkaan yhteystiedot.

8. Palautusoikeus

8.1. Asiakkaalla on 14 päivän mahdollisuus tutustua tuotteeseen. Tilauksen peruuntumiseen ja tuotteen palautukseen oikeuttava aika 14 päivää lasketaan tavaran vastaanottamispäivästä alkaen. Tilauksen peruuntumisesta tulee ilmoittaa Messin.fille ennen palautuksen tekemistä. Ilmoitusaika on 14 päivää lähetyksen vastaanottamisesta.

8.2. Tuotteeseen tutustuminen katsotaan määrältään ja laadultaan sellaiseksi aivan kuin asiakas tutustuisi tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin myymälässä tuotetta ostaessaan.

8.3. Tuotetta ei saa ottaa käyttöön tutustumisaikana.

8.4. Ennen tavaran palauttamista asiakkaan tulee ottaa yhteys Messin.fin asiakaspalveluun puh. 02 647 5777 tai sähköpostitse osoitteella info(at)messin.fi. Asiakaspalvelu antaa ohjeet tuotteen hyväksyttyyn palauttamiseen. Palautus on tehtävä 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksesta. Tuote on pakattava alkuperäiseen pakkaukseen kuljetuksen ajaksi, ettei se rikkoudu.

8.5. Messin.fi ei hyväksy palautusta, jonka asiakas on tehnyt ilman yhteydenottoa Messin.fin asiakaspalveluun ja ilman vaadittuja toimenpiteitä. Tällöin toisen osapuolen voidaan katsoa rikkoneen sopimusehtoja eikä palautusta katsota hyväksytyksi. Messin.fi palauttaa tuotteen asiakkaalle asiakkaan kustannuksella.

9. Tuotteen palauttaminen

9.1. Jos asiakas haluaa palauttaa tuotteen, hänen tulee olla yhteydessä Messin.fin asiakaspalveluun. Asiakkaalle lähetetään sähköpostitse yksityiskohtaiset ohjeet tuotteen pakkaamisesta, pakkaukseen liitettävistä tiedoista ja tuotteen lähettämisestä.

9.2. Palautustapauksissa asiakas on velvollinen toimittamaan tuotteen lähimpään kuljetusliikkeen toimipaikkaan (esimerkiksi Kaukokiitoon) omalla kustannuksellaan palautuskuljetusta varten. Poikkeuksena ovat suurikokoiset ja vaikeasti kuljetettavat tuotteet, jotka kuljetusliikkeet noutavat asiakkaan luota kun asiakas on tilannut niille kuljetuksen. Palautuskulut maksaa asiakas.

9.3. Tuotteen hinta palautetaan asiakkaan tilille 30 päivän kuluessa tuotteen palauttamisesta, jos tuote on käyttämätön, myyntikuntoinen ja pakattuna alkuperäiseen pakkaukseensa.

9.4. Periaate Messin.fi:ssä palautusten suhteen on se, että asiakas palauttaa saamansa tuotteen myyjälle, ja myyjä palauttaa asiakkaalle tuotteen hinnan.

9.5. Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan Messin.fille tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumishinnan välisen erotuksen. Tällöin palautamme tuotteesta ja kuljetuksesta maksetun hinnan vähennettynä edellä mainitulla erotuksella. Tuotteen arvon aleneminen käsitellään tapauskohtaisesti.

10. Takuu

10.1. Asiakkaan tulee säilyttää Messin.fin lähettämä tilausvahvistus tuotteen tilaamisesta sekä kuitti/tuloste ennakkolaskun maksamisesta takuuehdon täyttämiseksi.

10.2. Messin.fi antaa kaikille tuotteille vähintään kuluttajansuojalain mukaisen puolen vuoden eli kuuden kuukauden takuun tuotteen vastaanottamispäivästä lukien.

10.3. Pidemmistä takuuajoista mainitaan kunkin pidemmän takuun omaavan tuotteen kohdalla erikseen. Tavarantoimittajat vastaavat tuotteidensa laadusta takuuaikana.

11. Reklamaatiot

11.1. Messin.fi vastaa siitä, että asiakas saa tuotteen kotiinsa uutena ja sopimuksen mukaisena. Kuljetuksesta aiheutuneista paketin repeämisistä tai kolhiintumisista on ilmoitettava välittömästi asiakaspalveluun kohtien 5.7./5.8. mukaisesti, mikäli ne ovat aiheuttaneet tuotteelle vauriota.

11.2. Jos tuotteessa ilmenee virhe tai vaurio kuluttajansuojalain mukaisen kuuden kuukauden aikana tuotteen normaalissa ja asianmukaisessa käytössä, katsotaan sen olleen tuotteessa jo ostohetkellä. Tällöin Messin.fi vastaa tuotteen korjauttamisesta tai korvaavan tuotteen toimittamisesta asiakkaalle. Asiakkaan tulee ilmoittaa tuotteen viasta Messin.fin asiakaspalveluun välittömästi sen havaittuaan joko numerolla 02 647 5777 tai osoitteella info(at)messin.fi. Messin.fi informoi asiakasta jatkotoimenpiteistä henkilökohtaisesti.

11.3. Messin.fi ei vastaa
a) Tuotteen väärinkäytöstä aiheutuneita vaurioista
b) Asiakkaan huolimattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä johtuneista vaurioista esimerkiksi tuotteen kasaamiseen yhteydessä
c) Tuotteen normaalin käytön aiheuttamasta tuotteen kulumisesta.

12. Muut ehdot ja vastuut

12.1. Messin.fin asiakkaan tulee olla täyttänyt 18 vuotta. Alle 18-vuotiaan on esitettävä holhoojan yhteystiedot ja suostumus alaikäisen asioimiseen Messin.fissä. Tiedot ilmoitetaan kassalla Lisätietoja viesti -kentässä.

12.2. Messin.fi ei vastaa tilanteista, jolloin tuotetta on jouduttu säilyttämään esimerkiksi ulkoilmassa tai muussa sellaisessa tilassa, jossa tuotteesta on voinut esimerkiksi kastumisen takia tulla myyntikelvoton, vaikka olisikin alkuperäisessä pakkauksessaan. Tällaisissa tapauksissa emme hyväksy tuotteen palauttamista, vaan lähetämme tuotteen takaisin asiakkaan kustannuksella.

12.3. Tapaukset ja tilanteet, joista näissä sopimusehdoissa ei ole mainintaa, käsitellään Suomen lain ja kuluttajakaupasta säädettyjen lakien ja sääntöjen mukaan.

13. Rekisteriseloste

13.1. Lakisääteinen rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä:
Messin
Lattomerentie 162
28580 Pori

Rekisterin nimi: Yritys asiakasrekisteri

Rekisterin tarkoitus: Asiakassuhteen hoitaminen

Rekisterin sisältämät tiedot: Henkilön etu- ja sukunimi, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja salasana sekä muita tilauksen ja uutiskirjeiden toimittamiseksi tarvittavia tietoja.

Tietolähteet: Asiakas syöttää tiedot itse

Rekisteriasioita hoitava yhteyshenkilö:
Messin
Puhelin 02 647 5777
Sähköposti: info(at)messin.fi

Rekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Tiedot tallentuvat palvelimelle, jonne vain rekisteriasioita hoitavalla henkilöllä on käyttöoikeudet. Tiedot on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla